ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το ΕΚΠΑΖ είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στη χώρα. Στο ξεκίνημά του αντιμετώπιζε ελάχιστα περιστατικά αλλά με την πάροδο του χρόνου είχε να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερες εισαγωγές που σήμερα αγγίζουν τα 3000-4000 ζώα (κυρίως πουλιά) ετησίως. Όλες οι απαραίτητες εργασίες για την μεταφορά, περίθαλψη, φυσιοθεραπεία επανένταξη και διατήρησή τους, γίνονται σε εθελοντική βάση.

Σημαντική βοήθεια προσφέρουν κάθε χρόνο πολλοί εθελοντές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας*, φύλου, εθνικότητας ή οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας μπορούν να βοηθήσουν είτε από την περιοχή που μένουν είτε ως επισκέπτες-εθελοντές στο Κέντρο, στην Αίγινα.

Η φύση των εργασιών ποικίλει και ο καθένας μπορεί να βρει ένα κομμάτι που τον αντιπροσωπεύει και να εργαστεί όσο αυτός επιθυμεί ή του επιτρέπει ο ελεύθερος του χρόνος.

Ο εθελοντισμός δεν μετριέται με νούμερα. Ο εθελοντής δεν είναι ένα όργανο για την επίτευξη του έργου μας αλλά είναι κάποιος ευαισθητοποιημένος πολίτης που θέλει να συμβάλει έμπρακτα ώστε να επιτευχθεί το έργο αυτό.

Όλοι οι υποψήφιοι εθελοντές μας προκειμένου να εργαστούν στις εγκαταστάσεις μας, εφοδιάζονται με ένα συμφωνητικό όπου αναγράφονται οι όροι συνεργασίας και το οποίο υπογράφουν εφόσον συμφωνούν.

(*) Σημείωση: Οι ανήλικοι εθελοντές που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εργασίες στις εγκαταστάσεις μας, απαιτείται να συνοδεύονται και να εποπτεύονται από ενήλικο στενό συγγενή τους με την έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.
Συμπλήρωσε την ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ